FAQ

DLACZEGO IMBEER NAZYWA SIĘ PIWEM, A NIE JEST PIWEM?


Na świecie popularną kategorią napojów jest ginger beer, tj. piwo imbirowe, które od wieków powstawało w naturalnym procesie produkcji zbliżonym do procesu powstawania piwa. Nazwa wynika właśnie z podobnego, naturalnego procesu produkcji. Sam napój nie ma jednak nic wspólnego z piwem, jakie znamy ze sklepów - w Imbeerze nie ma słodu, chmielu, goryczki ani alkoholu




CZY IMBEER ZAWIERA ALKOHOL?


Nope, nie, falsch, negative - Imbeer nie zawiera alkoholu




CO TO ZNACZY, ŻE IMBEER JEST WARZONY?


Warzony, tj. przygotowywany w browarze, w wysokiej temperaturze, gotowany z wodą i pozostałymi składnikami według starannie przygotowanej receptury od Brews Fellas




JAK WYGLĄDA PROCES PRODUKCJI?


Imbeer produkujemy w lokalnym browarze, by zapewnić najwyższą jakość i móc kontrolować cały proces produkcji. Warzymy imbir w wysokiej temperaturze, dajemy mu czas by osiągnął odpowiedni poziom ostrości i nasycenia, dodajemy pozostałe składniki, rozlewamy do butelek i hop - już jedzie do Was!




ILE IMBIRU JEST W KAŻDEJ BUTELCE?


Do produkcji używamy naturalnego, świeżego imbiru, w proporcji które zapewniają delikatnie orzeźwiający smak. W każdej butelce to około 10 g imbiru, który często kryje się na dnie w postaci osadu. Dla najlepszego smaku warto obrócić butelkę, raz, dwa czy ile razy lubisz




CZY NAPÓJ ZAWIERA ALERGENY?


Nie, w Imbeerze nie ma żadnych alergenów




CO TO ZNACZY, ŻE IMBEER JEST PASTERYZOWANY?


A spokojnie, to nic złego - po prostu zabezpieczony poprzez krótkie podgrzanie w wysokiej temperaturze, po to by mógł dłużej poczekać na wypicie





© 2019 by Brews Fellas sp. z o.o. All rights reserved